Hokhus, pokhus, murhus
Hokhus, pokhus, murhus

Det er vanskelig å tro at før og etter bildene er av samme huset. Forandringen er så stor at man tror det er en nytt hus, men det er det ikke.
 
Eneboligen i Kjennveien 65 ble bygd i 1962. I 2005 bestemte eierne seg for å oppgradere huset og forblende med tegl. Resultatet ble enestående og huset har gått fra å være en alminnelig enebolig i tre til å bli en flott villa i tegl.
Foruten forblending med tegl er det også lagt ny, vinrød taktegl som komplimentere teglen som er brukt til forblending. Teglen heter Terca York Russet og takteglen heter Koramic Narvik VHV.

Hvorfor forblende med tegl?

Kjennveien 65, etter

Det er mange gode grunner til hvorfor forblending med tegl er et godt alternativ:

  • Sammenlignet med en trefasade er det svært lite vedlikehold med teglfasader.
  • Tegl er et naturmateriale som trives i naturen og som vokser seg vakrere med årene.
  • Ved teglforblending gis det også mulighet for å tilleggsisolere huset slik at det står i forhold til dagens krav om isolering. Kuldebroer brytes og man får bedre varmekomfort inne. 
  • Tegl er støydempende. Trafikken eller vinden som blåser utenfor - forblir utenfor.
  • Tegl brenner ikke. Forblending med tegl vil i mange tilfeller fungere som en brannvegg og beskytte mot spredning av brann fra f. eks nabohuset.
  • Teglforblending gir en betydelig verdistigning på huset ditt!
Kjennveien 65, før

Wienerberger AS har sammen med murmestrer over hele landet gått sammen om en kampanje "Fra trehus til teglhus" hvor vi ønsker å vise deg fordelene man oppnår ved å forblende trehuset med tegl og hvem du kan kontakte for mer informasjon og tilbud. 

Baksiden av teglhuset i Kjennveien 65

Kjennveien 65 etter, baksiden

Bildet er fra baksiden av huset etter at det ble forblendet med tegl. Her se man også den flotte vinrøde takteglen som pass veldig godt sammen med den rustikke fasadeteglen som er brukt.
Murfirma Oddvar Kirkeberg har utført jobben.

Kontakt ett av våre medlemmer i Håndverksmur for informasjon om disse produktene.

Les mer hos Wienerberger AS

 
<< Forrige        33 av 41        Neste >>
 
 
Skriv ut