Håndverksmur
Håndverksmur 2012 - Postboks 69 Tveita - 0617 Oslo - E-post:post@handverksmur.no

Bygg noe som ikke alle andre har!
Bygg våre murhus!

Drømmer du om å bo i et stille, svalt hus med godt inneklima?
Ønsker du deg et hus som er tilnærmet vedlikeholdsfritt og som ikke må skrapes og males med jevne mellomrom? Ønsker du deg et hus som er litt utenom det vanlige? Da skal du velge murhus i fra Murhuskjeden Håndverksmur AS!

Velg hus fra vår murhuskatalog - eller kom til oss med ditt eget drømmehus!

    

Murhusets kvaliteter
Flere og flere nordmenn har fått øynene opp for murhusets kvaliteter. En av årsakene er at de er tilnærmet vedlikeholdsfrie, de isolerer godt både mot kulde og varme, samt lyd! Noe som flere og flere ser fordelene med. Vedlikehold koster penger. Mye penger. Det er ikke bare tiden arbeidet tar. Det er de store kostnadene også. Maling til et helt hus koster mye penger. Særlig når det skal males jevnlig. Og hvis du ikke gjør jobben selv, men hyrer profesjonell hjelp, blir det etter hvert veldig mye penger av det.

Bygger du murhus, skal ingen påstå at du aldri behøver å gjøre noe. Men et murhus er nesten vedlikeholdsfritt, det holder vanligvis med ny puss etter 20–25 år. Det er mye arbeid og mye penger spart! For at et murhus skal være så vedlikeholdsfritt som vi sier over, kreves det selvfølgelig bruk av riktige produkter, og at man følger anvisningene som gis. Men da har du en suveren løsning. Malte mur overflater kan stå like godt i mange år, forutsatt at du velger riktig maling, og holder direkte fukt vekk fra overflaten. En murmaling må være diffusjonsåpen slik at innesperret fuktighet slipper ut. Det sikreste resultatet får du derfor med silikatmalinger, kalkmalinger eller sementbaserte malinger.

Bygger du med teglstein er det tilnærmet evigvarende. Tegl er både vakkert og vedlikeholdsvennlig, det er bestandig mot vær og vind, tåler alt av fukt og er lettvint og godt å bo i. Et byggverk i tegl er et byggverk med naturens egne byggematerialer.

Velger du murhus i tegl er du sikret et hus med meget gode kvaliteter som holder i generasjoner.

Sov godt i et hus av mur og tegl!
Tunge konstruksjoner demper støy og gir gode energiøkonomiske løsninger, mur og tegl er ”tunge konstruksjoner”!

God lydisolasjon er viktig for trivselen. Spesielt i strøk der det er mye trafikk, er mur og tegl et naturlig og kostnadseffektivt valg for å fjerne støy og skape et godt innemiljø. Boliger i mur gir god lydisolasjon, dette er en av de viktigste trivselsfaktorene i ett boligbygg. Mur og tegl skjermer spesielt godt mot luftlyd og støy utenfra, betydelig bedre enn lette fasadematerialer.

Betydelig energisparing kan også oppnås ved riktig bruk av tunge materialer og konstruksjoner i bygg. Mur og betong har meget god varmekapasitet og holder på varmen når temperaturen synker ute på vinterstid og holder på den kjølige luften når dagtemperaturen stiger ute om sommeren. Begge deler kan utnyttes til å redusere behovet for kjøpt energi, både til oppvarming og til kjøling. Det er dokumentert at tegl og andre tunge byggematerialer gir bedre varmehusholdning. I løpet av vinterdagene oppmagasineres varme i veggene, som så avgis til ”godlunk” når vi slår ned fyringen for natten. Om sommeren gir denne "forsinkelsen" i temperaturendring ett meget godt inneklima.

Fuktsikkerhet med mur
Et stort omfang fuktskader i våtrom de siste årene har skapt behov for andre materialer og løsninger enn lette konstruksjoner med fuktømfintlige materialer. Fuktskader kan i stor grad unngås ved å bygge i mur. Tunge konstruksjoner som mur og tegl, er fuktmotstandige, de råtner ikke eller avgir stoffer som kan gi inneklimaproblemer. I tillegg er tunge konstruksjoner velegnet som underlag for membran eller annet overflatebelegg grunnet volumstabiliteten som er i mur.

Murmestere med lang erfaring
Ikke bare har markedet merket at mange mennesker ønsker å bo i murhus, det har også vært en stor interesse blant murmestere og entreprenører som sier: ”Dette vil vi være med på å bygge.” Nå har mange murmestere og entreprenører gått sammen for å møte etterspørselen etter murhus. De har organisert seg i en landsdekkende murhuskjede for å ta seg av den stadig økende etterspørselen. Murhuskjeden Håndverksmur AS ble etablert av erfarne murmestere som kan og vil bygge murhus. Håndverksmur sine murhus settes opp av den enkelte murmester/entreprenør i det lokale distriktet. Dette er seriøse entreprenører og murmesterbedrifter som tilbyr den enkelte husbygger en bolig i mur med ekte håndverkskvalitet. Dette er murmestere som bygger hus med velkjente og utprøvde metoder som har vist seg å holde mål i generasjoner.

Kvalitet og design
Det skal være en helt spesiell opplevelse å bygge sitt eget murhus. Det skal tas mange viktige beslutninger, men det skal også være inspirerende og moro. Murhuskjeden Håndverksmur kan tegne og bygge huset helt etter dine egne ønsker. Om det er våre samarbeidende arkitekter som tilpasser våre kataloghus til dine ønsker og behov, eller om du kommer med egne ideer og tegninger så er vi der for å mure drømmehuset ditt.
Det er satt kompromissløst fokus på gjennomført kvalitet, håndverksmessig så vel som i valg av materialer og innredning.
Dertil kommer et kreativt og funksjonelt design, inne som ute. Vi murer rammene opp omkring dine ønsker og behov. Murhuskjeden Håndverksmur bygger det murhuset du vil ha!

Tid er ikke noe vi har for mye av og den må vi ta vare på. Fritiden skal ikke brukes til å male vinduskarmer eller panel, derfor vil stadig flere bygge hus i mur for å eliminere vedlikeholdsbehovet og derav få mer tid til sin egen fritid. Gjør det du også!